Metla po meri

Metla po meri

Osim ponude standardnih metli, koje zadovoljavaju određene potrebe, naš cilj je uvek i pre svega zadovoljan klijent, samim tim u mogućnosti smo da prilagodimo proces proizvodnje metli potrebama svakog pojedinačnog klijenta.

Prilikom same izrade metli moguće je odabrati sledeće kriterijume i karakteristike konačnog proizvoda:

Dužina drške:

Za klasične metle koristi se drška dužine 85 cm do 110 cm čije mere odgovaraju odrasloj osobi.

Moguće je koristiti i kraću dršku. Za to je potrebno dodatno prilagoditi proizvodni proces, samim tim metla je prilagođena specijalnoj nameni.

Boja drške:

U zavisnosti od potreba dršku je moguće obojiti po specifikacijama kupca. Najčešća je boja samog drveta bez zaštite, čime se utiče i na mogućnost recikliranja proizvoda po završetku njegovog životnog ciklusa. Postoji mogućnost lakiranja drški bezbojnim lakom čime se povećava zaštita metle od vremenskih uslova ako je metla namenjena prevashodno za spoljašnju upotrebu.

Mogućnost bojenja drške u različite boje, omogućava da se u okviru jednog radnog pogona nalazi više metli koje su namenjene za različite delove pogona, čime se smanjuje mogućnost kontaminacije nepoželjnim materijalom između radnih mesta. Prema potrebi moguće je koristiti dršku sa rupom na vrhu, čime se omogućuje lakše skladištenje metle po prestanku korišćenja iste.

Veličina i gramaža tela:

U okviru klasičnih metli najčešće se koristi gramaža od 750g do 1100g čime se postiže optimum između potrebnog materijala za kvalitetno čišćenje površina i gabarita prilikom rukovanja metlom. Manja gramaža se obično koristi za manje metle koje su namenjene za čišćenje uskih zatvorenih površina dok veća gramaža odgovara više za čišćenje većih otvorenih površina.

Prema potrebi klijenta u mogućnosti smo da prilagodimo dužinu tela kao i sam oblik tela metle, čime se dodatno može uticati na izgled finalnog proizvoda.

Broj šavova i boja niti:

Najčešće se koristi od 2 do 8 šavova po metli. Na ovu karakteristiku obično utiče gramaža tela, jer manja gramaža zahteva manji broj šavova dok je kod veće gramaže poželjan i veći broj šavova. Iako sam šav utiče na strukturnu stabilnost tela metle, on takođe ima i dekorativnu funkciju čime se svakoj metli daje prepoznatiljivi izgled. Iako se kod klisičnih metli koriste crvene i plave niti, prema potrebama klijenta u mogućnosti smo da koristimo boju po odabiru.

Dekoracija

U zavisnosti od potreba klijenata, na vrhu metle može se koristiti različita dekoracija koja takođe ima i svrhu zaštite vrha metle od habanja. U mogućnosti smo da za dekoraciju koristimo žicu, tekstilne umetke ili plastične vrhove.

Metla po meri
Metla po meri
Metla po meri
Metla po meri